> Indigógyerekek . . .


Az indigógyermekek harcos lelkűek, mivel kollektív céljuk az, hogy eltöröljék azokat a régi szemléletmódokat, amelyekből többé már nem lehet profitálni. Azért vannak itt a Földön, hogy megdöntsék azokat a kormányzati, oktatási és jogi rendszereket, amelyek nélkülöznek minden tisztességességet. Ahhoz, hogy ezt véghezvigyék, temperamentumosnak és elkötelezettnek kell lenniük. Azok a felnőttek, akik ellenállnak a változásoknak, és akik nagyra becsülik a fennálló rendet, félreérthetik az indigógyermekeket. Sokszor téves pszichiátriai diagnózist állítanak fel velük kapcsolatban, olyan címkékkel látják el őket, mint például: ADHD (hiperaktív gyermekek) vagy ADD (figyelemzavarral küszködő gyerekek). A sajnálatos ebben az, hogy amikor elkezdik őket kezelni, akkor elveszítik érzékenységüket, csodálatos spirituális képességeiket és harcos attitűdjüket. (Magával a témával Lee Carroll, Jan Tober és Doreen Virtue foglalkozik részletesen Indigógyerekek I.; II., illetve az Indigógyerekek nevelése című könyvében.) 

Az indigógyerekek egy „hosszú, éles kést hordoznak” magukkal, mellyel bármely integritást nélkülöző dolgot „lenyesnek”. Így a kristálygyerekek ezt a megtisztított nyomot követik majd egy biztonságosabb és egy sokkal biztosabb világba. 

Az indigógyerekek aurájában nagyon sok kék szín van. Ez a szín a homlokcsakra színe, mely a fej belsejében található, és a két szemöldök közötti energiacentrumnak felel meg. Ez a csakra felel a tisztánlátásért vagy azért a képességért, mely az energiát, a látomásokat vagy szellemeket érzékeli. Az indigógyerekek nagy része rendelkezik ezzel a képességgel. 

Amikor az indigó gyermekek a tévékészülék előtt ülnek, gyorstüzelő módon egyik adóról a másikra váltanak, azonnal tudva, vajon az adott program érdekli-e őket – egyetlen másodperc alatt „elkapják” a műsor lényegét. Ennek az azonnali ítélőképességnek az intuícióhoz van köze. A képesség, hogy gyorsan megragadják a helyzet lényegét – legyen szó akár egy új ismerősről, akár a tévéadó kiválasztásáról, akár az interneten való szörfölésről – az indigó gyermekek elméjének az intuícióval kapcsolatos magasabb rétegéből származik. Számos indigó gyerek az úgynevezett »holografikus módon« tanul.

Amikor valaki beszél hozzájuk, az indigó gyermekek »letapogatják« az adott személyt, és úgy fogják fel az információkat, akár egy éppen letöltődő számítógépes fájl tartalmát. Aztán pedig kénytelenek megvárni, míg az adott személy befejezi mondandóját arról az információról, amelyet ők egyébként már letöltöttek és feldolgoztak. Az indigó gyermekek elunják magukat, és nyughatatlanná válnak, amikor az iskolában a tanáraik olyan dolgokról tartanak előadásokat, melyeket ők már »letöltöttek« maguknak. Néha pedig egyszerűen csak tudják, hogy az adott témának semmi köze sincsen az Életfeladatukhoz vagy ahhoz, amilyen az élet akkor lesz itt a Földön, mire ők elérik a felnőtt kort… A gyermekek impulzivitása szintén kapcsolatban áll az intuícióval.

Az impulzivitás néha együtt jár azzal az érzéssel, hogy azonnal meg kell szereznünk egy bizonyos tárgyat. Ez a fajta reakció rendszerint egyfajta ürességérzetből ered, melyet az okoz, hogy az ember nincs tisztában az Életfeladataival, és kétségbeesetten próbál azonnal véget vetni az egzisztenciális fájdalomnak.
* * *
Érdemes lenne elgondolkodni, hogy a pénz és a szeretet ideáljai nem egy utcában laknak. Ezek a gyerekek viszont genetikailag kódolt szeretet küldetéssel érkeztek, tehát éppen az uralkodó hatalommal szemben állva, annak mindenhatóságát legyőzni érkeztek és érkeznek folyamatosan! Ezek után minden szülő eldöntheti, hogy a hiperaktív gyermekével beleül a homokozóba, sétál a szabadban, játszik vele, ami kiteljesíti gyermeke igényét. Amit követően képes visszavonultan fejlődni saját kis játékai közt, miközben elnézi ( a kisgyermekkorra amúgyis jellemző fantázia játékait), hogy játék közben beszélget valakivel, valakikkel, vagy nagyokat hallgat! Ha nem hagyjuk a maguk módján fejlődni, vagy ellenükre beavatkozunk, úgy visszavonhatatlan károkat okozunk számukra. Egy szülőnek sem kell megijedni mindezek hallatán, inkább legyen büszke, mert egy olyan kisgyermek szülője, aki kiválasztatott egy feladatra, aki mellett, ha támogatja, sok csodálatos élményben, tanulásban lesz része. Gyermeke jó helyen és jó időben van Önnél. Ő tagja egy új nemzedéknek, akik különböznek tőlünk, mert küldetésük a szeretet, az új világ felépítése. 


Önnek a feladata nem más, mint az Ő segítése, mert az indigó gyerekek hatalmas életfeladatot vállaltak, ők azok, akik határtalanságukkal világszerte tanítani, gyógyítani, alkotni fognak, megteremtve ezzel a küldetésük lényegét az egyetemes békét. Fejlődésükben nincsenek spirituálisan egyedül, mert genetikailag ismerik az igazságot, tiszta Isten hittel rendelkeznek! Önnek pedig ezt el kell fogadni, mert szeretet forrásuk az univerzum energiáiból táplálkozik. Ebből nem kell világnézeti kérdést csinálni, mert az indigó gyerekek ismerik az igazságot, és visszautasítanak mindenféle külső befolyásolást! Ezért hagyjuk haladni a saját fejlődési útján, tanítsuk, támogassuk Őket, s ne tudatosítsuk, ne terheljük Őket azzal, hogy Ő más mint sok társa. Legfőképp ne vigyük őket aurafotózásra, különböző "látókhoz", vagy "nagymesterekhez", bizonyítva kilétüket! Így a legtöbb rájuk leselkedő veszély elkerülhető! A szülőnek legfőbb dolga, hogy játsszon és foglalkozzon vele amennyit csak lehet, biztosítva ezzel a fejlődését! Ne kövesse el azt a hibát, hogy az indigókra jellemző jelekkel orvoshoz, vagy pszichológushoz vigye!

A gyógyszeres beavatkozás ezeknek a gyermekeknek a lelkében, visszavonhatatlan ,
 ill. végzetes károkat okoznak!

* * *
 Kezelésük egyszerű: 

Figyeljünk oda rájuk mindig, legfőképpen akkor, amikor fel akarják hívni magukra a figyelmet, és beszélgessünk velük nagyon sokat. Ha helytelenül viselkednek, nem a fenyítés a megoldás, hanem a rávilágítás arra, hogy miért nem jó az, amit tett, és a szükséges büntetés azért jár, hogy elgondolkodjon rajta, és tanuljon belőle. Az indigó gyerek ugyanis csak azt fogadja el, amit észérvekkel elmagyarázunk neki. Ha ezt nem tesszük, csak büntetünk, nagyon mélyre zárkóznak előlünk, és kivívjuk megvetésüket. A legfontosabb dolog velük kapcsolatban, hogy Ő játszhasson velünk és ne fordítva! Pl. ha homokozni visszük őket a játszótérre, akkor ne üljünk közben a padra olvasni az aktuális pletyka lapunkat, mert 3 évesen is szótlanul megvet bennünket és elzárkózik tőlünk, amit csak a pszichológus fog feloldani! Szülőt nem tekinti felnőttnek, hanem társként várja el, hogy mellé üljünk a homokozóba és együtt játszunk vele!

Az indigógyerek nem viseli el, ha bedobják a járókába és mese filmet nézetnek vele órákig! Ezzel Ő azt a következtetést vonja le, hogy egy szükségtelen rossz a családban, és társat választ magának (mondjuk egy babát ), akivel bizalmas lesz és itt kezdődik a szülőtől való elszakadása, elidegenedése. Sokat kell vele beszélgetni, (nem bírja a gügyögést, megmosolyog érte ) ezért már két éves korában képes egybefüggő gondolatokat közölni, felismerni összefüggőségeket! Ők nem inkább babák, hanem kicsi emberek, akik vendégségben vannak nálunk!

Táplálkozásuk : Táplálkozásuk sem szokványos. Nem tudnak sokat enni, mindig csak annyit, amennyi jól esik, és mindig azt, amire a szervezetüknek szüksége van. Májuk több alacsonyabb tápértékű ételt meg tud emészteni, mint szüleiknek, de sokan közülük a zöldségeket, gyümölcsöket szeretik, csakúgy, mint a húsokat és a halat. Fölösleges félelemmel fertőzni őket, ők jobban tudják, hogy mi a jó nekik. Ha segítjük útjukat, kevesebben lesznek közülük hajlamosak alkohol, drog vagy gyógyszer függőségre, és beteljesíthetik születésük célját, amit az átlagember és egyben az élővilág is megérdemel.