> Mit jelent Indigó vagy Kristály Gyermeknek vagy Felnőttnek lenni?

Honnan tudhatod, hogy te, vagy valaki, akit ismersz, Indigó vagy Kristály Gyermek vagy Felnőtt?
Le fogjuk írni ezeknek az embereknek a fő tulajdonságait és jellemzőit. Szeretnénk azonban hangsúlyozni, hogy az Indigó/Kristály jelenség az emberi faj evolúciójának következő lépcsőfoka. Valamilyen módon mindannyian egyre hasonlatosabbakká válunk az Indigó és Kristály emberekhez. Ők azért vannak itt, hogy utat mutassanak, így az információt általánosságban mindannyiunkra lehet alkalmazni, ahogy belekezdünk az átalakulásba, hogy növekedésünk és evolúciónk következő szakaszába érkezzünk.

Az Indigó Gyermekek az elmúlt 100 év folyamán érkeztek a Földre. A legkorábbi Indigók úttörők és útmutatók voltak. A 2. Világháború után jelentős számban születtek, ők a mai Indigó felnőttek. Másrészt az 1970-es években Indigóknak egy nagy hulláma érkezett, így a Földön egy egész generációja van az Indigóknak, akik a húszas éveik végén ill. harmincas éveik elején járnak, és készen állnak arra, hogy elfoglalják helyüket, mint a világ vezetői. Indigók egészen 2000-ig születtek, egyre növekvő képességekkel, és egyre nagyobb műszaki tudással és kreatív képességekkel.

A Kristály Gyermekek 2000 környékétől kezdtek feltűnni a bolygón, bár néhányan kissé korábbi időpontra teszik érkezésüket. Rendkívüli erővel bírnak, akiknek fő feladata az, hogy az evolúciónk következő szintjére juttassanak minket, és felfedjék előttünk önnön belső hatalmunkat és istenségünket. Inkább csoporttudatként működnek, mint egyéni tudatként, és az „Egy Törvényei” vagy az Egység Tudat szellemében élnek. A szeretet és a béke hatalmas erejét hordozzák a bolygón.

Az Indigó és Kristály Felnőttek két csoportból állnak. Az egyik csoport tagjai Indigóként születtek, és most a Kristály állapotba tartó átalakuláson mennek keresztül. Ez azt jelenti, hogy egy spirituális és fizikai átalakuláson mennek át, ami felébreszti bennük a „Krisztusi” vagy „Kristály” tudatosságukat, és összeköti őket a Kristály gyermekekkel a változások evolúciós hullámának részeként. A második csoportba azok tartoznak, akik ezek nélkül a képességek nélkül születtek, ám megszerezték őket, vagy most szerzik meg őket kemény munkájuk és spirituális ösvényük szorgalmas követése révén. Igen, ez azt jelenti, hogy mindegyikünknek megvan a lehetősége arra, hogy része legyen az „ember angyalok” felbukkanó csoportjának.

A következő kivonat az Indigó és Kristály Gyermekek közti különbséget mutatja be. A kivonat Doreen Virtue "Indigó és Kristály Gyermekek" című cikkéből származik.

Az első, amire a legtöbben felfigyelnek a Kristály gyermekekkel kapcsolatban, a szemük. Hatalmas szemük van, átható és bölcs tekintetük, fiatal koruk ellenére. Szemeik megragadnak és hipnotizálnak, míg azt veszed észre, hogy lelked lecsupaszítva áll tekintetük előtt. Talán észrevetted, hogy a gyermekeknek ez a különleges új „fajtája” egyre nagyobb számban van jelen a bolygón. Boldogok, elragadók és megbocsátók. Az új fénymunkásoknak ez a generációja – általában 0 és 7 éves kor közöttiek – nem olyanok, mint az előző generációk. Sok tekintetben példaképek, ők a mutatói annak, hogy az emberiség milyen irányba tart… és ez egy jó irány!

Az idősebb, ún. „Indigó Gyermekeknek” (kb. 7 és 25 év közöttiek) (Fordítás dátuma: 2005.01.30) több közös tulajdonságuk is van a Kristály Gyermekekkel. Mindkét generáció nagyon érzékeny és pszichikus, és fontos életcélokkal rendelkeznek. A legnagyobb különbség a temperamentumukban van. Az Indigók harcos szelleműek, mert közös céljuk, hogy lerombolják a régi rendszereket, melyek már nem szolgálnak minket. Azért vannak itt, hogy szétzúzzák azokat a kormányzatokat, oktatási és jogi rendszereket, melyek a tisztesség hiányában szenvednek. Hogy ezt véghezvigyék, keménységre és szenvedélyes céltudatosságra van szükségük.

Azok a felnőttek, akik ellenállnak a változásoknak, és az alkalmazkodást és a konformitást értékelik, gyakran félreértik az Indigókat. Gyakran bélyegzik őket „hiperaktivitásos figyelemhiányos rendellenességben szenvedőknek” (ADHD – Attention Deficit with Hyperactivity Disorder) vagy „figyelemhiányos rendellenességben szenvedőknek” (ADD – Attention Deficit Disorder). Sajnálatos módon, ha elkezdik gyógyszerezni őket, akkor az Indigók gyakran elveszítik gyönyörű érzékenységüket, spirituális képességeiket és harcos energiáikat… Velük ellentétben a Kristály Gyermekek boldogok és higgadtak. Persze, néha nekik is vannak dührohamaik, ám ezek a gyerekek túlnyomórészt megbocsátóak és könnyedén veszik a dolgokat. A Kristály generáció az, aki hasznát látja az Indigók úttörő szerepének. Elöl mennek az Indigók, kezükben egy bozótkéssel, levágva és eltakarítva mindent, amiből hiányzik a tisztesség. A Kristály gyermekek pedig követik a megtisztított ösvényt, ami egy sokkal nyugodtabb és biztonságosabb világba vezet.

Az „Indigó” és „Kristály” megnevezést azért kapta ez a két generáció, mert legpontosabban ezek a megnevezések írják le auraszíneiket és energiamintázatukat. Az indigó gyermekeknek sok indigókék szín van az aurájukban. Ez a „harmadik szem csakra” színe, ami a fejen belül, a két szemöldök között elhelyezkedő energiaközpont. Ez a csakra szabályozza a tisztánlátást, az energiák, látomások vagy szellemek látásának képességét. Sok Indigó gyermek tisztánlátó.

A Kristály Gyermekeknek opálfényű aurájuk van, csodálatos pasztellszínű színárnyalatokkal. Ez a generáció erősen vonzódik a kristályokhoz és a kövekhez…

Az Indigó Gyermekek megérzik az őszintétlenséget, ahogy a kutyák megérzik a félelmet. Az Indigók tudják, mikor hazudnak nekik, mikor leereszkedőek velük szemben, vagy mikor próbálják manipulálni őket. És mivel kollektív céljuk az, hogy a tisztesség egy új világába vezessenek minket, az Indigók belső hazugságjelzője nélkülözhetetlen számukra.

Ahogy már említettük, az Indigók harcos szellemét sok felnőtt fenyegetésként éli meg. Az Indigók képtelenek alkalmazkodni a rosszul működő helyzetekhez, mind otthon, mind a munkájukban és az iskolában. Képtelenek eltávolodni az érzéseiktől, és úgy tenni, mintha minden rendben lenne… kivéve, ha gyógyszerezik vagy nyugtatózzák őket.

A Kristály Gyermekek vele született spirituális képességeit is gyakran félreértik. Különösen telepatikus képességüket, aminek következtében gyakran csak később kezdenek el beszélni.

Az új világban, melybe az Indigók vezetnek minket, sokkal inkább tudatában leszünk intuitív gondolatainknak és érzéseinknek. Nem fogunk annyira megbízni a kimondott és írott szóban. A kommunikáció gyorsabb, közvetlenebb és őszintébb lesz, mert lélek és lélek között fog zajlani. Mi is egyre növekvő számban kerülünk összeköttetésbe pszichikus képességeinkkel. A paranormális iránti érdeklődésünk még nem volt ilyen nagy, amivel együtt jár, hogy számos könyv, tévéműsor illetve mozifilm foglalkozik a témával.

Így nem meglepő, hogy az Indigókat követő generáció hihetetlenül telepatikus. Sok Kristály Gyermek későn kezd el beszélni, nem ritka, hogy csak 3 vagy 4 éves korukban. Ám a szülők arról számolnak be, hogy nem okoz számukra problémát a néma gyermekükkel való kommunikáció. Sőt! A szülők lélek-lélek kommunikációt alkalmaznak Kristály Gyermekükkel kapcsolatban. A Kristály gyermekek pedig a telepátiának, saját testnyelvnek és hangoknak (beleértve az éneklést) egy kombinációját használják, hogy közöljék a lényeget.

Akkor van probléma, ha az egészségügyben vagy az oktatásban dolgozók „abnormális” beszédfejlődésűnek minősítik a Kristály Gyermeket. Nem véletlen, hogy ahogy növekszik a Kristály Gyermekek születésének száma, rekordmennyiségű autista diagnózis születik.

Valóban igaz, hogy a Kristály Gyermekek különböznek a többi generációtól. Ám miért kell kórosnak minősíteni ezeket a különbségeket? Ha a gyerekek sikeresen kommunikálnak otthon, és a szüleik sem számolnak be ezzel kapcsolatos problémákról… akkor miért próbálunk ebből problémát kreálni? Az autizmus ismertetőjelei elég világosak. Eszerint az autista személy saját világában él, és nincs kapcsolata más emberekkel. Az autista személy azért nem beszél, mert közömbös a más emberekkel való kommunikáció iránt.

A Kristály Gyermekek ennek épp az ellenkezői. Asz összes generáció közül ők érzik leginkább a másokkal való kapcsolatot, ők a legkommunikatívabbak, a leggondoskodóbbak és a legbújósabbak. Elég filozofikusak, és spirituális képességeik vannak. Példátlan kedvességgel és érzékenységgel fordulnak a világ felé. A Kristály Gyermekek spontán megölelik azt, akinek erre szüksége van, és nagyon segítőkészek. Egy autista személy sosem tenne ilyet!

Könyvemben, „Az Indigó Gyermekek nevelése és táplálása” címűben azt írtam, hogy az ADHD megjelölést talán arra kéne használni, hogy „figyelmüket a magasabb dimenziók felé fordítók” (Attention Dialed into a Higher Dimension). Ez sokkal pontosabban jellemezné ezt a generációt. Hasonlóképpen, a Kristály Gyermekeket nem autistának kellene bélyegezni. Ők nem autisták! Hanem tiszteletreméltók! (lefordíthatatlan szójáték: They aren’t autistic! They’re AWE-tistic!)

Ezek a gyerekek tiszteletet érdemelnek, nem „működési zavarban szenvedő” jellegű címkéket. Ha valami működési zavarban szenved, akkor az a rendszer, ami képtelen alkalmazkodni az emberi faj folyamatos fejlődéséhez. Ha megszégyenítjük a gyermekeket ezekkel a címkékkel, vagy begyógyszerezzük őket, hogy engedelmességre kényszerítsük őket, akkor eldobunk magunktól egy ég-küldte ajándékot. Szétzúzunk egy civilizációt, mielőtt ideje lenni gyökeret verni. Szerencsére sok pozitív példa és alternatíva van. És ugyanaz az ég, amely a Kristály gyermekeket küldte, támogat bennünket is, akik a gyermekek pártfogói vagyunk…